Nehody a uvázlé kamiony. Sníh způsobil na silnicích velké problémy

Řidiče na Vysočině už od rána trápil nový sníh a zledovatělé vozovky. V Jihlavě řidička havarovala na kluzké silnici, naštěstí se jí nic nestalo. "Přejížděla jsem z pravého do levého pruhu," poznamenala. Následně dostala smyk.

Na Liberecku se leckde dalo jet maximálně krokem. V kopcích uvázlé kamiony na mnoha místech, jako třeba mezi Českou Lípou a Novým Borem, blokovaly provoz. 

[chooze:article;value:537303]

Právě sever Čech to schytal nejvíce. I v níže položených místech Liberecka a Ústecka napadlo až osm centimetrů nového sněhu. Na hřebenech Krkonoš během posledních 48 hodin dokonce až 40 centimetrů. Horská služba v souvislosti s tím zvýšila lavinové nebezpečí na třetí stupeň z pětibodové škály. Navíc foukal silný vítr a kvůli tomu se na silnicích tvořily sněhové jazyky.

Už od středy hrozí mrznoucí déšť. Na silnicích se proto může tvořit nebezpečná ledovka, místy náledí a zmrazky, výstraha meteorologů platí pro celou republiku. Na severu a severozápadě území bude navíc ve vyšších polohách znovu i sněžit. Napadnout může dalších až sedm centimetrů nového sněhu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.