Jurečka měl být chlap, pustila se do něj poslankyně. Hladík svého šéfa bránil

"Myslím si, že k tomu měl pan Jurečka přistoupit jako chlap a buď popravdě říct, jak to bylo v ten den, kdy se ho zeptali, nebo měl odstoupit a nemusel nic vysvětlovat. V momentě, kdy začíná takové to 'nejdřív jsem nevěděl, pak jsem se to snažil promlčet, pak se to provalilo, že jsem tam byl do čtyř do rána, pak se snažím neustále něco vysvětlovat', to už se pak chytáte do vlastních pastí a je to zbytečné," reagovala Peštová.

Naopak Hladík svého předsedu bránil. "To, co se stalo, tak je pochybení pana předsedy Jurečky. On to uznal, omluvil se za to, to mi připadá chlapské. Je to spíš v té osobní rovině, není to v té rovině řízení ministerstva, není to v té rovině řízení KDU-ČSL," řekl Hladík.

Padl dotaz na osobní Hladíkův názor, zda byl měl Jurečka setrvat ve vedení strany. "Širší vedení strany vyjádřilo podporu setrvání Mariana Jurečky v pozici ministra práce a sociálních věcí, k čemuž je tento orgán kompetentní. Já se spíše domnívám, že je to jeho otázka lidská než ve věci řízení ministerstva," odpověděl Hladík.

[chooze:article;value:536313]

Peštová ale Hladíka upozornila na křesťanské desatero: "Vy jste křesťani, máte nějaké desatero, myslím, že tam je i to lhaní." Hladík mezitím řekl, že KDU-ČSL vychází k křesťanských hodnot. "Vy jste hodnotoví, vy si to pak někde koupíte na www.odpustky.cz," pokračovala Peštová. "To v žádném případě," prohlásil rezolutně Hladík. "Já si myslím, že kdo opakovaně lže a je neustále přistihován při lžích, tak je to špatně, nebudí to dobré světlo na vaši stranu. Je to váš problém, není to můj problém," dokončila Peštová.

Hladík Peštové připomněl její výrok ze Sněmovny, kdy řekla, že i v StB byli dobří lidé. "Omluvila jsem se za přeřek, to je něco jiného. Za nás se žádné večírky v budově ministerstva nekonaly, pokud byly, tak byly mimo budovu mimo pracovní dobu. Vy jste křesťani, vy byste lhát neměli," zopakovala.

V pořadu se také debatovalo ohledně budoucnosti plynu v české energetice. Hladík a Peštová se shodli, že plyn je velmi důležitý a v následujícím období i bude.

"Přístup naší vlády je jednoznačný, je to opravdu modernizace. Od uhlí je třeba odejít, a to různými způsobem, elektřinou, tepelnými čerpadly fotovoltaikou, ale i plynem. Plyn tady určitě v několika následujících desetiletích bude. Podporujeme současné uhelné teplárny k přechodu na zemní plyn," řekl Hladík.

Na celý díl se podívejte tady:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.