Zima neřekla poslední slovo. Mráz vystřídá sníh, teploty hluboce pod nulou

Po mrazivém začátku týdne klesala rtuť teploměru hluboce pod nulu i ve středu. Až -20 °C naměřili v brzkých ranních hodinách v ostravské Porubě, a ve Vindavě na Jesenicku bylo dokonce -20,1 °C.

Silné mrazy ale přineslo i čtvrteční ráno. Kvilda-Perla a Rokytská slať hlásily podle Českého hydrometeorologického ústavu -19 °C. "Denní teploty by se měly pohybovat mezi -4 a 1 °C," předpovídá pak meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že během dne má být od severovýchodu zataženo a meteorologové očekávají i slabé sněžení.

V Moravskoslezském kraji pak kvůli inverzi pokračuje smogová situace. Stav ovzduší se zlepšil pouze na Třinecku, kde výstrahu před smogem meteorologové ve čtvrtek ráno odvolali. Na zbytku území kraje ale dál doporučují omezit fyzickou aktivitu venku a cestování osobními auty na fosilní paliva.

[chooze:article;value:536191]

V pátek pak má být oblačno, ojediněle se objeví i sněhové přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -4 °C až -8 °C. Denní teploty se vyšplhají na 1 až 3 °C. A v podobném duchu se ponese i konec týdne.

Víkendová předpověď hlásí na sobotu oblačno až zataženo a ojediněle se mohou opět objevit sněhové přeháňky. Ranní teploty klesnou na -3 až -7 °C a během dne vystoupá rtuť teploměru na -2 až 2 °C.

Oblačná až zatažená obloha nás čeká i v neděli. Na horách napadne sníh a sněhové přeháňky se mohou objevit i jinde. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -3 až -7 °C a denní mezi -2 až -3 °C.

Česku v úterý zažilo nejchladnější ráno letošní zimy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.