Dvojí odškodné za smrt psa pod vlakem. Brožová po ztrátě nemůže dýchat

Kateřina Brožová chtěla utéci před zimou a vyrazila na dovolenou do "ráje". Svého milovaného pejska Jordyho (9) se na tuto dobu rozhodla svěřit do péče odborníkům, u kterých věřila, že o něj bude nejlépe postaráno. Její vysněný odpočinek se však rázem změnil v tragédii.

V noci z úterý na středu totiž při venčení Jordy z kliniky VETINO Jaggy v Praze utekl. Přestože herečka okamžitě vyhlásila odměnu ve výši 30 tisíc korun, pejsek se jí domů už nevrátil. "Můj milovaný pes…Prosíme o pomoc!!! Je moc hodný, slyší na jméno Džordy," psala zoufalá herečka ve středu. Devítiletý ridgeback ale po 14. hodině vběhl pod vlak a srážku bohužel nepřežil.

Veterinární klinika už se za událost veřejně omluvila. "Vše vzniklo tak, že veterinární sestra, která vykonávala noční službu, chtěla velkým psům dopřát více pohybu, a tak je převáděla do většího výběhu. Během několikametrové nechráněné trasy mezi výběhy se jí jeden ze psů vytrhl, utekl a bohužel se ho již nepodařilo chytit," popsal ředitel kliniky Vojtěch Novák okamžiky útěku psa na facebooku.

Velká škoda

Celá událost má kromě lidské stránky i tu finanční. Pes totiž svým útěkem způsobil škodu na samotném vlaku a také zablokoval železniční trať. Přesná výše škody zatím není známá, dopravce ani Správa železnic na zaslané dotazy zatím neodpověděly.

Náklady spojené s nehodou každopádně nepůjdou za zoufalou herečkou, nýbrž za klinikou. "Za psa vždy zodpovídá ta dotyčná osoba, která v tu chvíli se psem je. Nemůže za něj zodpovídat majitel, pokud ho někomu svěří," uvedl tiskový mluvčí policie Richard Hrdina pro TN.cz. Klinika bude zřejmě muset odškodnit i samotnou i Brožovou, protože i té vznikla škoda. Podle policejního mluvčího se ovšem herečka bude muset obrátit na soud, protože jde o občanskoprávní spor.

Tomu se ​klinika nebrání a sama již veřejně nabídla, že zaplatí náklady, které jejich pochybením vznikly. "Již jsme připravili a přijali sérii opatření, aby se podobný případ v budoucnu neopakoval. Majitelce psa jsme se hluboce omluvili, vyjádřili naši lítost a deklarovali připravenost hradit náklady, které jí naším pochybením vznikly," dodal ředitel. 

[chooze:article;value:525195]

Na kliniku se ale přesto vrhli lidé na sociálních sítích, kde kritizují chování zaměstnanců. "Doufám, že to, co jste provedli paní Brožové, jak strašným způsobem přišel o život její pejsek vaší vinou, bude mít dohru. Jste odporní a nikdo by Vám neměl svěřit už ani křečka," píše se v jednom z komentářů. Lidé se ale kliniky i zastávají. "Mně v Jaggy zachránili pejska a na nebudu jmenovat na jedné velké vetce mi ho chtěli uspat, dohromady jsem za život měla tři pejsky ubytované v této klinice, vždy jim pomohli," stojí v jiném komentáři. 

Brožová nemůže dýchat

Kateřina Brožová se již vrátila domů z dovolené. Z celé události je naprosto zdrcená. Doma jí ale naštěstí zůstal ještě jeden pejsek, který byl také ubytován na klinice Jaggy, ale nic se mu nestalo. "Ztratila jsem oddaného, nejbližšího kamaráda, který mě bezmezně a bezpodmínečně miloval. Nezasloužil si tak strašný a zoufalý konec, který způsobil někdo svou nezodpovědností na klinice Jaggy, kam jsem oba své pejsky svěřila s absolutní důvěrou i kvůli jejich zdravotním potížím po dobu svého pobytu v dalekém zahraničí. Je to neomluvitelné, zdrcující… jsem zpět doma a nemohu bolestí dýchat," uvedl zdrcená Brožová.

Kateřina Brožová momentálně září v Ordinaci. Podívejte se, jak o své postavě herečka mluví:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.