Řidiči s podivnými SPZ odmítají platit pokuty. Předkládají i falešné doklady

Na některých autech se objevily zvláštní značky a na nich ještě zvláštnější nápisy, třeba Artima a Kaliva, přestože tato vozidla mají podle policie přidělenou espézetku.

Policisté si mysleli, že si z nich řidiči dělají legraci, jenže ti to mysleli vážně. A k tomu ještě prý ukázali falešné osobní doklady, přesněji plastové kartičky, které vydalo neexistující státní zřízení.

Má jít o skupinu lidí, kteří věří, že Česká a Slovenská republika ve skutečnosti právně neexistují, protože stále existuje Československo v rozloze jako za první republiky.

[chooze:article;value:527720]

Strážci zákona na přelomu roku zastavili v Litomyšli postupně tři taková auta a na kola jim dali botičku. Každý z řidičů má zaplatit kauci 10 000 korun, teprve pak budou jejich vozidla zase volná. Nikdo z nich to zatím neudělal.

Jelikož trojice předložila bezcenné kusy plastu jako průkaz totožnosti a jejich auta jsou bez registrační značky, hrozí jí ve správním řízení pokuta 10 000 korun a taky ztráta řidičáku na rok a půl.
 
Nejde o ojedinělý případ. Auto s podobným označením jezdilo na konci loňského roku i na Chrudimsku. Řídila ho žena, která si říkala Aryta Dyry a tahle slova měla i místo espézetky. Diváci televize Nova pak viděli vymyšlené espézetky například i v obci Horka nebo v Hlinsku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.