Žena dala dcerám zvláštní jména. Jedno z dvojčat to odneslo víc, běsní babička

Vlna kritiky se snesla na novopečenou maminku. Příbuzným se totiž příliš nezdají jména, která vybrala pro svá dvojčata. Dle nich jsou hloupá. Navíc jsou přesvědčení, že dotyčná je příliš mladá na to, aby dělala rozumná rozhodnutí, píše portál Mirror.

"Taková hloupá jména jsou vše, co můžete očekávat, když mají děti děti," uvedla ženina babička. Holčičky dostaly po narození jména Juno Tamsin a Freya Joy.

[chooze:article;value:535247]

Dotyčnou proto zajímalo, co na jména říkají i jiní lidé. "Podle mé babičky má Freya mnohem hezčí jméno a Juno bude žárlit. Teď mě opravte, jestli se mýlím, že i když jejich jména nemusí být opravdu běžná, nemyslím si, že by byla směšná," napsala maminka na sociální síti Reddit.

U ostatních uživatelů sklidila podporu. "Jsem obrovský snob a dvakrát starší než vy. A myslím si, že jste vybrala správně. Neobvyklé, ale ne divné. Výrazné, ale ne ponižující. Elegantní, ale ne přehnané. Babičku nechápu," uvedla svůj názor jedna z žen na síti.

"Je smutné, že by bylo třeba babičce vysvětlit, jak fungují osobní preference. A to, že upřednostňuje nějaké jméno, neznamená, že je lepší. Někteří lidé z této generace si myslí, že jejich názor je evangelium a nedokáží pochopit jiné názory a svět, který se kolem nich netočí," myslí si další.

Mnohým navíc přijde strašně smutné, jak babička zareagovala a že vůbec svou vnučku nepodpořila. "Juno a Freya jsou dvě velmi hezká jména. Kdyby to bylo na mně, možná bych babičku od nynějška méně navštěvoval," uzavřel poslední.

Rodiče stále častěji vybírají svým dětem netradiční jména. Více se dozvíte v následující reportáži (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.