Spojené státy bojují s počasím. Zasáhly je sněhové bouře i tornádo

První sněhová bouře letošního roku zasáhla Spojené státy pořádnou silou. Silničáři na mnoha místech nestíhají, a tak si místní lopaty na sníh připevnili na vlastní auta.

"Na silnicích to je těžké. Polovina z nich ani není odklizená. Spousta kamionů uvízla. Silnice jsou opravdu špatné, není tam žádná technika. Tak to je. A musíme se prostě snažit udělat maximum," tvrdí Joe DeAngelis, obyvatel zasaženého státu Massachusetts.

Sníh komplikuje situaci například i ve státech, jako jsou New Jersey nebo New York. Kvůli bouři se do bílé mlhy zahalilo ikonické panorama města, které nikdy nespí. Schované byly mrakodrapy a socha Svobody byla sotva viditelná.

[chooze:article;value:536157]

Na Floridě pak škody napáchalo ničivé tornádo. Na záběrech nebezpečného víru je vidět, jak do vzduchu létají trosky. Vítr dosahoval rychlosti až 128 kilometrů za hodinu. Poničená je řada domů.

Problémy ale panují i na západě USA. Například v Kalifornii se pod sněhem ocitla vytížená dálnice mezi Los Angeles a Las Vegas. Zasněžené jsou i horské oblasti nad Sacramentem. V nižších polohách pak dopravu komplikují mlhy. Hromadná nehoda 35 aut si o víkendu vyžádala nejméně dvě oběti.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.