V Německu hrozí dopravní kolaps. Protesty způsobí komplikace i Čechům

"V pondělí 8. 1. a nejspíš i v dalších dnech dojde na území Německa, tedy i v našich pohraničních regionech, k protestním akcím zemědělců a živnostníků. Podle informací německé policie budou blokovány některé komunikace, a to zejména dálničního typu včetně nájezdů. Řidiči by měli počítat s možnými komplikacemi," varoval Karlovarský kraj na sociální síti X.

Protesty mají od pondělí trvat celý týden a vyvrcholí 15. ledna velkou demonstrací v Berlíně. Farmářům vadí plánované krácení dotací na zemědělskou naftu. Se svými traktory tak vyjedou do ulic velkých měst, dokonce s nimi plánují i blokovat dálnice. Sotva se tak v Německu najde někdo, koho protesty nějak nezasáhnou, uvedl deník Bild.

[chooze:article;value:533755]

V celé zemi se nyní obávají dopravního kolapsu. Města doporučují, aby se lidé před cestou do centra nejdřív podívali, jaká je tam dopravní situace. 

Obavy sdílí i zdravotníci. Například v nemocnici v Alzenau mají strach, že se k nim lidé nedostanou. Radí tak pacientům plánovat v pondělí alternativní trasy příjezdu, uvedl web Tagesschau

Desetitisíce lidí v Bruselu vyšly do ulic kvůli snižování mezd. Protesty ochromily dopravu i provoz letiště (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.