Tragická srážka auta s tramvají v Ostravě. Mladý řidič na místě zemřel

[chooze:gallery;value:34332]

Nehoda se stala ve čtvrtek jen několik minut po sedmé hodině ráno v Ostravě Nové Vsi. "Z předběžně zjištěných informací vyplývá, že 20letý řidič osobního vozidla značky BMW jel ze směru od Ostravy-Poruby, kdy zatím z nezjištěného důvodu nezvládl řízení, zřejmě dostal smyk a vjel do kolejiště, kde v tomto momentu právě projížděla tramvaj," informovala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS). Mladý šofér zůstal ve voze zaklíněný. "Nacházel se v bezvědomí, bezdeší a zástavě srdeční činnosti, proto byla zahájena nepřímá srdeční masáž, zajištěn vstup do kostní dřeně a podávány léky s cílem obnovit krevní oběh pacienta," popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

[chooze:article;value:535596]

Záchranáři následně s pomocí pokračovali také po vyproštění dotyčného v sanitce. "Avšak poranění hlavy, pánve a končetin byla smrtelná. Zasahující lékař resuscitaci musel po několika desítkách minut ukončit jako marnou," doplnil Humpl.

V autě cestoval také 23letý spolujezdec, ten byl v době příjezdu zdravotníků už mimo vůz. "Pacient utrpěl mnohočetná vážná poranění a musel být krátce resuscitován. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a podařilo se jim obnovit pravidelnou srdeční akci," uzavřel Humpl. Zraněného následně zdravotníci transportovali na urgentní příjem do ostravské nemocnice. Nikdo z cestujících v tramvaji se nezranil.

Místo nehody je v současné době už plně průjezdné. Okolnostmi celé události se zabývají kriminalisté. "Ti žádají přímé svědky, kteří cestovali za havarovaným vozidlem, případně kolemjdoucí svědky, kteří mohli průběh nehodového děje vidět, aby kontaktovali linku 158, případně se dostavili osobně na jakoukoliv policejní služebnu. Jakákoliv informace by mohla pomoci k objasnění této tragické dopravní nehody," vyzvala Michalíková.

V Praze se v prosinci roku 2023 srazily dvě tramvaje. Podívejte se na záběry:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.