Microsoft hlásí velkou změnu. Počítače budou mít po 30 letech jinou klávesnici

Umělá inteligence zažívá v poslední době rychlý vývoj a stále více se dostává do života běžných lidí. Na tuto situaci reaguje i společnost Microsoft, která se kvůli ní dokonce rozhodla po 30 letech změnit své klávesnice.

Nově se na nich objeví tlačítko, které aktivuje umělou inteligenci Microsoft Copilot. "Jsme nadšeni, že můžeme udělat další významný krok vpřed a představit klíč Copilot na počítačích s Windows 11. V tomto novém roce zahájíme významný posun směrem k osobnější a inteligentnější počítačové budoucnosti, kde bude umělá inteligence plynule zabudována do Windows od systému až po hardware," uvedla společnost Microsoft na svých stránkách

Podle Microsoftu nové tlačítko lidem zjednoduší práci s počítačem. Rok 2024 bude podle něj rokem počítačů s umělou inteligencí. Novinku společnost označuje jako "první významnou změnu klávesnice PC se systémem Windows za téměř tři desetiletí".

[chooze:article;value:530076]

​Nové tlačítko nahradí ve spodní části klávesnice tlačítko s logem Windows, které je na většině klávesnic vedle pravé klávesy Alt. Dosud toto tlačítko spouštělo nabídku "start." Nově bude spouštět asistenta Microsoft Copilot. První klávesnice s novým tlačítkem by se měly začít objevovat už v letošním roce. K dispozici by podle Microsoftu mohly být už na konci února.

Umělá inteligence dokáže oklamat i odborníky. Podívejte se, co vše dokáže:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.