Do Kauflandu se dostaly husy se salmonelou. Stahují je z prodeje

Obchodní řetězec Kaufland stahuje z prodeje mraženou husu v balení 3 000 g. Laboratorní testy ukázaly, že výrobek může obsahovat bakterie salmonely. Na závadné maso, které pochází z Maďarska, upozornila v pátek Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).

Jde o husu hluboce zmraženou s droby, třídy jakosti "A", šarže: 231330, datum minimální trvanlivosti (při -18 °C) je 30. 9.2025, veterinární identifikační označení: HU 332 EK, výrobce: TRANZIT-FOOD KFT., H-4362 NYÍRGELSE, DEBRECENI ÚT 1, Maďarsko.

[chooze:article;value:522890]

​Inspektoři SZPI vzorek odebrali v provozovně Kaufland v Hornoměcholupské ulici v Praze. Laboratorní rozbor následně potvrdil v uvedené šarži bakterii Salmonella Senftenberg. Maso je proto zdraví nebezpečné, hrozí salmonelová infekce.

SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají tuto šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali. Inspekce zároveň nařídila neprodlené stažení závadné šarže z tržní sítě.

Kaufland uvedl, že výrobek je možné vrátit na všech prodejnách tohoto řetězce, peníze budou zákazníkům vráceny i bez předložení účtenky.

Muž měl odejít bez placení s 200 kily masa. Vozík sotva utáhl (19/12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.