Kyjev bude ruský. Medveděv řekl, jak si Moskva představuje mír na Ukrajině

Bývalý ruský prezident i premiér na sociální síti X odpověděl na dotazy agentury RIA Novosti, jestli jsou možné mírové hovory s Ukrajinou. Vyjmenoval tři body, které podle něj mír zaručí.

"Speciální vojenská operace bude pokračovat, jejím cílem zůstává odzbrojení ukrajinských sil a opuštění neonacistické ideologie současného ukrajinského státu," uvedl Medveděv.

To, že v Kyjevě vládnou neonacisté, prohlašovali Rusové už před napadením země. Takzvaná denacifikace a demilitarizace byly oficiálními cíli války. Okupaci podle Medveděva mohou ukončit, pouze pokud svrhnou tamní vládu.

[chooze:article;value:534643]

"Vytlačení vládnoucího banderovského režimu je, ačkoliv to není otevřeně řečeno, nejdůležitějším a nevyhnutelným cílem, kterého musí být a bude dosaženo," napsal.

Podle deníku The New York Times je ruský prezident Vladimir Putin připraven vyjednávat o příměří. Chce si ale nechat už obsazené ukrajinské území.

Medveděv jde ve zveřejněných podmínkách ještě dál. "Oděsa, Dněpropetrovsk (Dnipro, pozn. red.), Charkov, Nikolajev, Kyjev a mnoho dalších jsou ruská města, dočasně obsazená. Všechna jsou na mapách a podložkách stále vyznačena žlutou a modrou barvou," prohlásil Medveděv.

[chooze:article;value:534659]

"Takže ano. 'Rozhovory' jsou samozřejmě možné. Rusko je nikdy neodmítlo, na rozdíl od šíleného ukrajinského vedení," doplnil.

Prezident Volodymyr Zelenskyj přitom sám navrhl ukrajinský mírový plán. Ten ale počítá s tím, že Rusové opustí všechna nelegálně obsazená území, včetně Krymu.

Těžká noc pro Ukrajinu. Rusové vypálili na 50 dronů, zasáhli nádraží plné lidí (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.