Davídek (†13) zemřel den po Vánocích: Těsně před smrtí udělal dojemnou věc

Měl před sebou celý život a pravděpodobně by se z něj stal úspěšný sportovec. Osud ale zamíchal kartami jinak a 13letého Davida ze slovenského Partizánského poslal na Boží hod na věčný odpočinek.

Od srpna 2022 bojoval se zákeřnou rakovinou, která ho nakonec přemohla. Těsně předtím ještě stihl dát svojí mamince dojemný dopis, upozornil list Nový čas. Statečný chlapec, který byl kapitánem florbalového týmu, už musel vědět, že se těmito slovy s nejdůležitější ženou svého života loučí.

"Moje milá maminko, miluji tvoje překrásná očička. Miluji tvoje oči a tvůj úsměv, proto ti od srdce věnuji tento dárek. Tvůj úsměv mě vždy na duši potěší, tak ti předávám lásku, ať tě trošku utěší," stálo v srdcervoucím psaníčku.

[chooze:article;value:534736]

Davidova zdrcená maminka Petra ho sdílela na sociálních sítích. "Šťastné a veselé, ať tě tento dárek při srdci zahřeje. Tvůj syn Davídek," uzavřel.

Chlapec dokonce podstoupil několik terapií v Praze, připomněl portál Pluska. Nemoc však byla silnější. "Doktoři nám řekli, že se Vánoc nedožije. V neděli se s námi s úsměvem najedl, rozbalil dárky, dal si oblíbenou zmrzlinu. Užil si Štědrý večer tak, jak si ho naplánoval. Bohužel se zázrak nestal a v pondělí ve 13:45 mu přestalo bít srdíčko," uvedla paní Petra.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.