Češi se skládají na zasažené tragédií na univerzitě. Vybraly se už miliony

Jen několik hodin po tragédii začaly vznikat první sbírky určené na podporu zasažených čtvrteční střelbou v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Sbírku vyhlásil Nadační fond UK, a to na podporu rodin obětí, pedagožek, pedagogů, studentek a studentů.

Před 8. hodinou ranní bylo ve sbírce už přes 3,7 milionu korun. "Veškeré vybrané prostředky budou použity na adresní pomoc zasaženým touto tragédií. Využití bude koordinováno s vedením filozofické fakulty," uvedla univerzita na svých webových stránkách.

[chooze:article;value:534230]

​Další sbírka je na webu Znesnáze21, tam lidé do 8. hodiny ranní přispěli 1,8 milionu korun. "Sbírkou chceme vyjádřit solidaritu pozůstalým rodinám a také obětem, které byly převezeny do nemocnice," oznámili organizátoři. Vybrané prostředky chtějí využít na psychologickou a materiální pomoc a na pomoc při rekonvalescenci a fyzioterapii zraněným. Další potřeby se chystají organizátoři řešit s fakultou a s pozůstalými.

Čtvrteční střelba na pražské filozofické fakultě je nejtragičtější v historii Česka. Útok si vyžádal 14 lidských životů, včetně pachatelova, a dalších 25 lidí je zraněných. Vláda kvůli tragické události vyhlásila na 23. prosince státní smutek.

Policejní prezident: Je reálné, že střelec z univerzity má na svědomí oběti z Klánovic (21/12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.