Vánoční koncert se proměnil v pietu. Zpěváci uctili památku studentů

Vlna české soudržnosti se v největší hale Česka rozšířila díky řadě českých umělců, kteří vystoupili na koncertu Vánoce v O2 areně. Moderátor Libor Bouček věnoval celý večer studentům Filozofické fakulty UK, kteří zemřeli při odpoledním hrozivém útoku. Bouček koncert zahájil minutou ticha a vzkazem od své ženy, který ho přesvědčil, že hrůzným činům by se nemělo ustupovat, nýbrž postavit.

Celá hala se tak proměnila na pietu a show za doprovodu filharmonie a dětského sboru připomínala magický chrám. Umělce tragická zpráva velmi zasáhla. "Já bych si přála, aby se svět odebral k lepším zítřkům," podělila se o své přání Dasha. 

[chooze:article;value:532532]

Vánoční show zatím v Česku neměla obdoby a interpreti se na ni dlouho připravovali. "Moc jsem se těšila, je to výjimečná událost, která tady ještě nebyla. Budou tu samí krásní lidi, které znám, každý z těch interpretů je skvělý, takže na všechny se těším," svěřila se zpěvačka Kateřina Marie Tichá v rozhovoru pro TN.cz před koncertem.

Mezi účinkujícími se objevil Richard Krajčo, Pokáč, Dasha, Adam Plachetka nebo Ondřej Ruml. "Já jsem se těšil hrozně moc, protože doufám, že mě ten koncert naladí na vánoční atmosféru. Letos byl totiž advent tak krátký, že mám pocit, že to strašně rychle uteklo a nestihl jsem to ani vstřebat. Doufám, že mi ta kouzelná atmosféra přitáhne Vánoce do života," vysvětlil Krajčo.

[chooze:article;value:531398]

​Každý z interpretů na koncertu zazpíval pár písní, jen Pokáč si nebyl svým vystoupením tak jistý. "Já se těším moc, protože to bude hezké a vánoční. Mně byla přidělená jedna má písnička, kterou umím, a pak tři jiné vánoční písně, které neumím, naštěstí v jedné z nich mám asi tři slova, což bych mohl trefit, a v těch ostatních jsem součástí sboru, takže jen vypnu mikrofon a je to všechno v pohodě," zavtipkoval Pokáč.

Zpěváci se shodli, že svátky jsou pro ně hlavně obdobím lásky, klidu a míru, během kterého se snaží strávit co nejvíce času s blízkými. "Znamenají pro mě čas s mou rodinou," objasnila Kateřina Marie Tichá. 

Kapela Jelen o koncertu v O2 areně: Měli jsme štěstí a fanoušky, co nás podrželi (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.