Policie eliminovala střelce z pražské školy. Na místě jsou mrtví a desítky zraněných

[chooze:gallery;value:34237]

​"Střelec byl eliminován!!! Celá budova je v současné chvíli evakuována a na místě je několik mrtvých a desítky raněných," oznámila policie ve čtyři hodiny odpoledne k případu střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Podle pražského primátora měl střelec zemřít po pádu ze střechy. 

"Celé náměstí Jana Palacha a blízké okolí je zcela uzavřeno," uvedla v 15:17 policie na síti X. Podle mluvčí fakulty Terezy Markové dostali pracovníci a studenti pokyn, aby se zavřeli v kancelářích a učebnách. Bližší informace nemá, a to ani k počtu studentů a pracovníků, kteří měli být v danou chvíli na místě.

[chooze:article;value:533346]

Na místo zamířily další policejní posily včetně Útvaru rychlého nasazení. "Vyzýváme občany, aby se v blízkém okolí nezdržovali a nevycházeli z domu. Zásah policie stále pokračuje," uvedla policie.

Přesný počet mrtvých a zraněných pražští záchranáři zatím neupřesnili. Středočeští kolegové jim na pomoc vyslaly šest posádek. 

Místo střelby v Praze:

"Na místo okamžitě vyrazilo velké množství posádek – dva lékaři, inspektor, speciál Fenix, pět posádek zachranářů. Na místě se pravděpodobně nachází větší množství zraněných osob. O typu a počtu zraněných zatím nemáme informace," sdělili záchranáři. Hasiči mají na náměstí několik jednotek.

Na internetu se začaly objevovat záběry z okolí místa střelby. Záběry níže zachycují lidi utíkající po Karlově mostě:

Podívejte se na video z místa:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.