Ministerský náměstek měl utéct oknem na záchodě. Je to lež, brání se

Středeční jednání zastupitelstva v obci Rtyně v Podkrkonoší mělo přinést odpovědi na otázky okolo kauzy zastupitele a ministerského náměstka Antonína Stanislava (ODS). Téma se však nakonec na schůzi neřešilo. Podle Stanislava jej starosta obce požádal, aby se k němu vyjádřil na jiném, k tomu určeném fóru. Uvedl to po jednání na sociálních sítích.

Novináři přítomní na schůzi čekali, že se jim náměstek vyjádří k protikorupčnímu podnětu, který na něj byl podán, a také k zakázkám, které měl jako ředitel krajského domova pro seniory přidělovat i podporovatelům ODS. Ani po ukončení jednání se mu ale vyjadřovat nechtělo, píší Seznam Zprávy, které na obě kauzy upozornily.

[chooze:article;value:522957]

​"Já se omlouvám, já se k tomu teď nemůžu vůbec vyjadřovat," řekl Stanislav novinářům s omluvou, že si musí odskočit a odešel na toalety. Redaktoři na něj před jedinými dveřmi čekali desítky minut, Stanislav ale z místnosti nevyšel. Podle novinářů Seznam Zpráv mohl k odchodu využít jedině okno na toaletách.

Svoje jednání jim v mobilních textových zprávách nevysvětlil. Reagoval až ve čtvrtek, po vydání článku, na sociální síti X. "Tvrzení Seznam Zpráv, že "jsem utekl před novináři oknem ze záchoda", je lež. Z budovy jsem odešel, jak jsem přišel. A novinářům jsem mohl zopakovat jen, že do skončení šetření je nevhodné, abych se jakkoli mediálně vyjadřoval," napsal Stanislav. Na jakém fóru se politik plánuje k záležitostem vyjádřit, není jasné. 

Ve vládní koalici to vře. Ministr Blažek ohrožuje právní stát, tvrdí Piráti (20/06/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.