Pohřeb Ladislava Županiče. Poslední sbohem mu dá rodina i fanoušci

Ve strašnickém krematoriu se hodinu po poledni rozloučí rodina a herečtí kolegové s hercem a dabérem Ladislavem Županičem. Ten naposledy vydechl 9. prosince v pražské vinohradské nemocnici.

Po smrti herce zveřejnili pozůstalí smuteční oznámení, které zdobí citát z muzikálu Hello, Dolly! "Život mě skříp, Eddie, chci žít líp, Freddie. Je tak málo toho, co nám ještě zbývá." 

[chooze:article;value:533097]

​Na poslední rozloučení by měla dorazit například herečka Jiřina Bohdalová. "Ladislav Županič byl můj kamarád a budu na něj vzpomínat," řekla před několika dny pro TN.cz. 

Ladislav Županič byl velmi úzce spjat s Hudebním divadlem v Karlíně, kde vytvořil desítky rolí a tuto scénu dlouho vedl. Ztvárnil také mnoho filmových rolí. 

Fanoušci Županiče milovali například v roli Edy v legendární komedii Kameňák a zahrál si i v jeho seriálovém pokračování. Zazářil také jako Žán v pohádce Princezna ze mlejna. Exceloval ale i ve filmu 10 pravidel jak sbalit holku z roku 2014. Byl také držitelem Thálie za celoživotní herecko-pěvecké mistrovství. 

Herec trpěl ischemickou chorobou srdeční, což se mu stalo osudným. Zemřel 9. prosince ve vinohradské nemocnici. Letos 9. srpna oslavil osmdesáté narozeniny. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.