Napětí do posledního okamžiku. MasterChefa vyhrál Jan Albrecht

[chooze:gallery;value:34223]

​Diváci mohli ve středu večer sledovat velmi napínavé finále MasterChefa Česko 2023. Vítězství nakonec vybojoval Jan Albrecht, v první části klání to tak ale vůbec nevypadalo. "Měl jsem i moment, kdy jsem si říkal, že už na to s**u, že už fakt nemůžu, ale normálně jsem se hecnul. Ať si to pamatují všichni, že to vždycky jde, že je potřeba bojovat a zlomit to a povedlo se," přiznal Albrecht.

Vítěz MasterChef Česko kromě titulu nejlepšího amatérského kuchaře vyhrál i 2,5 milionu korun a hned po vyhlášení výsledků neskrýval emoce. "Jsem pořád v šoku, já jsem ani nedokázal pořádně ty emoce vystříknout. Ten den byl obrovsky náročný," popsal své pocity Honza.

[chooze:article;value:526254]

​Honzu ve finále podporovala i 15letá dcera Lilian. "Já jsem dost v šoku. Jsem opravdu pyšná, že to zvládnul, že si za tím takhle šel a prostě teď drží cenu v ruce. Já jsem ho sice přihlásila, ale pak už vše odmakal on sám. Jel hrozný bomby. Občas potřeboval trošku pushnout, ale zvládl to. Je to neuvěřitelné a bude mi ještě trvat, než mi dojde, že se to fakt stalo," okomentovala vítězství svého otce. 

Na Honzu je pyšná i porota. "Vítězstvím Honzy jsem absolutně nadšený, protože ta jídla, která vařil, a hlavně cesta, kterou od prvního dílu až do cíle ušel, je neuvěřitelná. Finále se mu extrémně povedlo," zmínil porotce Jan Punčochář.

[chooze:article;value:533247]

Porota věří, že i když klání bylo těsné, nakonec se rozhodla správně. ​"Sice bylo extrémně náročné rozhodovat mezi Terkou, Kubou a Honzou, protože všichni tři do toho dali maximum, ale Honza předvedl o něco lepší výkon. Jsem rád, že novým MasterChefem je právě on," doplnil další z porotců Radek Kašpárek.

"Myslím si, že na začátku finálového večera to Honzovi úplně nevycházelo. Trochu utekl hrobníkovi z lopaty a nakonec to celé obrátil ve svůj prospěch. Možná to měl celé naplánované. Opravdu nevím, ale dopadlo to pro něj naprosto skvěle a nám třem to jeho menu strašně chutnalo," uzavřel třetí porotce Přemek Forejt.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.