Souboj Babiše s Fialou. Pořad Za pět minut dvanáct se těší velké sledovanosti

[chooze:gallery;value:34173]

​Televize Nova nabízí v čase nedělního oběda ostrý střet politických konkurentů. V neděli 17. prosince se utkaly patrně nejvýraznější osobnosti politické scény Petr Fiala a Andrej Babiš. Souboj současného a bývalého premiéra si nenechalo ujít 16,26 % televizních diváků v cílové skupině 15–54 let. To vyplývá z dat Asociace televizních organizací (ATO) a Nielsen.

Výrazný úspěch zaznamenal pořad Za pět minut dvanáct také u mužů ve věkové kategorii 15–34. Zde dosáhla sledovanost 27,03 procenta. Diskuze si v hojné míře získala rovněž sledující sociálních sítích TN.cz a TV Nova, kde má nedělní debata aktuálně 500 tisíc zhlédnutí.

[chooze:article;value:533500]

​O humorný začátek se postaral Babiš, který předal premiérovi dárek v podobě lískooříškové pomazánky Nutella. Poté vytáhl ze své tašky rohlík a testoval, zda zná Fiala jeho současnou cenu. Ministerský předseda pak na oplátku zkoušel Babiše z ceny másla.

Během nedělní debaty Babiš zmínil, že jeho vláda předávala zemi ve výrazně lepším stavu, než je nyní. "V prosinci 2021 byla inflace 5,3 procenta. Dnes je podle Eurostatu 9,5 procenta a jste druzí nejhorší v EU. Vám ta inflace ale vyhovuje, protože vám od lidí přinesla do rozpočtu až 300 miliard," prohlásil.

"Inflace se u nás začala zvyšovat za vlády Andreje Babiše. Nyní se dostáváme zpět k lepším číslům a příští rok budeme výrazně lepší," oponoval premiér Fiala.

Na první část pořadu se můžete podívat ve videu níže:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.