Inspektoři zasáhli. Obchody prodávaly ošizené konzervy a kuřecí se salmonelou

[chooze:gallery;value:34177]

Zákazníci nakupující v obchodním řetězci Billa by si měli zkontrolovat obsah mrazáku. SZPI totiž varovala před mletým kuřecím, které obsahuje salmonelu. "V potravině byla zjištěna přítomnost patogenní bakterie Salmonella Infantis, která může způsobit onemocnění zvané salmonelóza," upozornili v pondělí inspektoři.

Konkrétně se jedná o produkt s názvem Kuřecí steak bez kůže mletý a datem spotřeby 22. října 2023. Kontaminované maso se prodávalo v půlkilových balíčcích. Obchodní řetězec Billa redakce TN.cz požádala o vyjádření, ale do doby vydání článku nereagoval. 

[chooze:article;value:533583]

Kontroloři našli problém i u zboží kupovaného v obchodě Kaufland. Jednalo se o předpřipravené hlavní jídlo v konzervě. "Potravina obsahovala méně masa, než bylo uvedeno na obalu. Spotřebiteli tak byly poskytnuty zavádějící informace o složení výrobku," přidala SZPI.

Nevyhovujícím produktem byl VESEKO Moravský vrabec s obsahem vážícím 800 gramů. Minimální datum spotřeby je podle inspektorů až do 12. dubna 2026. Ani řetězec Kaufland se do vydání článku pro TN.cz nevyjádřil. 

Lidé zuří kvůli drahým potravinám. Řekli, kdo za ně podle nich může:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.