Dobrý anděl děkuje za tento rok. Tyto příběhy vás chytily nejvíce za srdce

Diváci mohli vidět celkem osm příběhů statečných rodin, které svou péčí a láskou zvládli boj s těžkou nemocí. Mnohdy to ale nebylo nic jednoduchého. Například sedmiletého Matyáše potrápilo nejenom srdíčko, ale i ztráta sluchu. Maminka, tatínek, ale i starší brácha Tadeáš se o něj neskutečně báli. "Kdybych o bráchu přišel, tak já už nemám s kým bych si mohl hrát, nebo prostě takovýhle věci. Brácha je jediný kluk, který mi rozumí tady doma," říká jeho jedenáctiletý sourozenec Tadeáš. 

[chooze:article;value:532400]

Za srdce diváky televize Nova chytil také příběh dvouleté Viktorky, kterou trápí míšní svalová atrofie. Celá rodina spojila své síly, jen aby jí bylo lépe. Celý život změnila diagnóza i dvaačtyřicetileté Monice, která má roztroušenou sklerózu. Mezi příběhy byl i Ládík s těžkou formou dětské mozkové obrny, který ale rád maluje a Toníček, kterého potrápila leukémie. I přes odlišné diagnózy ale mají rodiny jedno společné. Pro to, aby jejich blízkým bylo lépe, udělají cokoli, i přesto, že péče je často velmi finančně náročná. 

[chooze:article;value:527620]

​"Péče o Sofinku je náročná fyzicky, psychicky, ale hlavně finančně. Jenom její cvičení stojí přes půl milionu ročně a bohužel získat tyto peníze není vůbec jednoduché," shrnuje maminka nemocné dívky Lenka Thomaierová. Potvrzuje to i maminka Miloška a Leničky. "Měsíčně nás péče stojí těch deset až dvanáct tisíc," říká. Právě s tím rodinám dlouhodobě pomáhá nadace Dobrý anděl.

[chooze:article;value:530696]

​"Dobrý anděl funguje dvanáct let a pomáhá rodinám, kde buď táta, maminka, anebo někdo z dětí trpí vážným onemocněním," říká spoluzakladatel nadace Petr Sýkora. Díky reportážím a příběhům rodin se stovky diváků televize Nova rozhodly pomáhat a stát se Dobrými anděly. Za to jim rodiny navždy budou vděčné. Dobrým andělem se můžete stát i vy. Stačí se pouze zaregistrovat na internetových stránkách www.dobryandel.cz

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.