Google ruší oblíbenou aplikaci. V telefonu ji mají stovky milionů lidí

Pouhých pět let fungovala oblíbená aplikace Google Podcasts sloužící k poslechu podcastů. Během té doby si ji stáhlo přes 500 milionů lidí. V září tohoto roku ovšem společnost Google oznámila, že plánuje její konec. Přesné datum nyní uvedla na stránkách společnosti YouTube.

Právě na YouTube Music se totiž budou muset uživatelé Google Podcasts přesunout. "V září jsme oznámili naše plány na vytvoření centralizovaného umístění podcastů na YouTube Music. Pro posluchače kombinujeme svět hudby, který už milují, s podcasty od jejich oblíbených tvůrců a umělců. A pro tvůrce podcastů to znamená posílení růstu publika napříč audio a video formáty," vysvětlily firmy důvody kroku.

[chooze:article;value:509406]

​Poskytování podcastů v aplikaci Google podle nových informací skončí v dubnu 2024. Aby Google uživatelům přechod usnadnil, tak již nyní spustil nový nástroj pro migraci, který umožní uživatelům jednoduše převést své stávající odběry z Google Podcastů do YouTube Music. Tato novinka je momentálně k dispozici jen ve Spojených státech, ale firma slibuje, že se brzy rozšíří do celého světa. Nástroj by se měl uživatelům sám objevit v aplikaci Google Podcasts. 

Důvodem změny je snaha vytvořit z YouTube Music větší konkurenci pro Spotify, Apple Music, Amazon Music a další, uvedl web TechCrunch

Na Google si můžete zahrát i oblíbené hry. Podívejte se, jak na to:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.