Lékařská fakulta v slzách. Zemřel oblíbený mladý lékař, kamarád a parťák

Akademický svět přišel o nadějného lékaře a důležitou tvář univerzitního života. Ondřej Cieslar zemřel v neděli v pouhých 25 letech. "Je velmi těžké najít slova, kterými lze vyjádřit náš smutek. Na Ondru vzpomínáme jako na skvělého kamaráda, parťáka, spolužáka, kouče, mentora a trimeďáka, který vždy v nesnázích podal pomocnou ruku, stále se usmíval a nikdy s ním nebyla nuda," oznámila lékařská fakulta na svém webu

Na 3. lékařské fakultě se Ondřej Cieslar prosadil i jako jedna z hlavních tváří univerzitního spolku Trimed. V něm pomáhal organizovat i charitativní běh Vinohradská trojka kolem Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, lékařské fakulty a Státního zdravotnického ústavu. Výtěžek z něj mířil na provoz nemocnic v Ugandě prostřednictvím neziskové organizace Emoter. 

Na jeho přístupu k práci jeho kolegové ocenili hlavně duch přátelství, který podle nich ztělesňoval. "Nehledě na to, v jak obtížné situaci se člověk nacházel, Ondra vždy poskytl oporu, radu a naději, což je nedocenitelná vlastnost a charakterizuje pravého přítele," vzpomínají. 

[chooze:article;value:532438]

Mladý lékař se podílel i na dalších humanitárních aktivitách. Jeho rodina proto vyzvala, aby lidé, kteří chtějí na Ondřeje vzpomenout, poslali příspěvek na keňskou nemocnici Itibo, kde letos sám působil. Poslední rozloučení s ním se bude konat v pátek v Jablunkově, smuteční mši ve čtvrtek ještě předtím odslouží  v kapli pavilonu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady kněz Marek Vácha. 

Odešla další legenda. Zemřel herec a dabér Ladislav Županič, bylo mu 80 let: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.