Trump nakonec k soudu nepřijde. Vše už jsem řekl, vzkázal

Monumentální mrakodrapy, honosné bytové domy, luxusní hotely, přepychová golfová hřiště. To vše vlastní Donald Trump, bývalý prezident Spojených států a zároveň jeden z nejbohatších lidí světa. Podle odhadů mu teď v nemovitostech a na kontě leží v přepočtu téměř 59 miliard korun.

A právě jeho majetek se teď dostal do centra pozornosti. Soud bývalého šéfa Bílého domu viní z nadhodnocování jeho majetku včetně Trump Tower a různých golfových středisek, a to o miliardy dolarů. V kauze figurují i dva Trumpovi synové Eric a Donald Trump junior.

[chooze:article;value:531033]

Trump měl u soudu v New Yorku znovu vypovídat v pondělí, nakonec ale na místo vyšle jen své právníky. "V pondělí svědčit nebudu. Vše jsem už řekl a nemám k tomu co dodat. Snad jen to, že jde o naprostý zásah do prezidentských voleb," vzkázal.

Donald Trump je stále hlavním uchazečem o prezidentské křeslo za Republikánskou stranu, a to přestože figuruje i v dalších kauzách. Obviněn je například z manipulace výsledků prezidentských voleb nebo z přechovávání utajovaných dokumentů ve své soukromé rezidenci na Floridě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.