Tajemná kráska na Schwarzenbergově pohřbu: Po obřadu zazněla drsná slova

Ačkoliv se sobotního pohřbu Karla Schwarzenberga zúčastnilo přes tisíc hostů, pozornějším divákům neunikla přítomnost pětadvacetileté aristokratky Francescy Kolowrat. Půvabná blondýnka ale schytala kritiku hned za několik věcí, a zřejmě tak na sebe přitáhla větší pozornost, než původně chtěla.

Deník Blesk upozornil zejména na její "zvláštní" oblečení a "výrazné líčení", a tak se sama Francesca rozhodla na nechtěnou pozornost reagovat. Nešetřila drsnými slovy a do celé situace vnesla druhý pohled. Zkritizovala zejména to, že se lidé místo toho, aby vzdali zesnulému úctu, soustředí na to, co má kdo na sobě.

"Než se vyjádřím k oblečení, tak bych ráda zmínila, že mě mrzí váš disrespekt vůči významnému zesnulému knížeti a slavností mši, která byla uspořádána na jeho počest," rozzuřila se na svém instagramu. Někteří totiž půvabnou blondýnku zkritizovali za to, že na zádušní mši přišla v minisukni.

[chooze:article;value:532283]

Paparazzi ji totiž zachytili ve chvíli, kdy v rychlosti vystupovala z auta a sukně se jí zřejmě vyhrnula nahoru. "Tudíž si nemyslím, že černé šaty nad kolena (rozparek při běhu bohužel působí, že mám zajisté mini), černé rukavice, černé silonky, černá šála a černé boty by byly jakoukoliv urážkou pro mši, následnou recepci či pana knížete," zdůraznila.

Sama ale uznala, že při výběru outfitu chybovala. "Uznávám, že barva kabátu byla rozdílná, nežli je zvykem, ale při spěchu do taxíku jsem si uvědomila, že jsem v camel barvě, ale už jsem se nestihla vrátit domů pro alternativu. Jsem také jen člověk a omlouvám se za svůj hřích," okomentovala to, proč oblečení doplnila hnědým kabátem namísto černého.

[chooze:article;value:532298]

Několikrát navíc zdůraznila, že by citlivost mše nezpochybnila. "Nehledě na to, že jsem pana knížete měla moc ráda a nikdy bych ho nechtěla jakkoliv urazit, sám mi na mnoha setkání říkal, že se mu líbí moje specifická móda a že je důležité, aby byl člověk jak autentický, tak pokorný," prozradila.

Francesca Kolowrat nadto není jen půvabnou blondýnkou s osobitým módním vkusem. Je také významnou investorkou a podnikatelkou, provozuje vlastní restauraci a je úspěšnou parkurovou jezdkyní.

Kromě toho se věnuje také charitě. Od roku 2022 je mecenáškou Nadačního fondu Neuron, který podporuje vědce a nadané studenty. Francesca totiž věří, že "naše společnost má díky vědě možnost změnit se k lepšímu".

Podívejte se na záznam z pohřbu Karla Schwarzenberga, který se konal v sobotu v katedrále sv. Víta: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.