Kate a William zveřejnili vánoční portrét. Charlotte je kopií zesnulé královny!

Britská královská rodina v sobotu večer zveřejnila fotografie, které budou součástí jejích letošních vánoční přání. Zatímco král Karel III. s ženou Camillou celou věc pojali velmi formálně a nechali se zvěčnit v bohatě zdobených róbách a s korunami, následník trůnu William pojal tradici mnohem civilněji.

S manželkou Kate, dcerou Charlotte a syny, starším Georgem a mladším Louisem, je fotograf zachytil ve světlých košilích, tmavých kalhotách a uvolněné náladě. To vše v odstínech černé a bílé, čímž ještě zvýraznili rozdíl oproti fotce panujícího královského páru plné zlata a výrazných barev.

​"Víme, že vypadají skvěle ve formálních oděvech a drahých královských špercích, ale tato ležérní poloha je mnohem sympatičtější. Fotografie dokazuje, že členové královské rodiny mají charizma s démanty i bez nich," zhodnotila pro deník Sun fotografii expertka na řeč těla Judi Jamesová.

[chooze:article;value:531680]

Vyzdvihla také jednotný jednoduchý styl oblečení celé rodiny, který vytváří pocit sounáležitosti, týmového ducha a současně působí "cool". "Jejich řeč těla je ale zároveň definuje jako pět individuálních osobností. Každý z nich má jiný úsměv," doplnila.

Zvláštní pozornost pak věnovala princezně Charlotte. "Zdá se, jako by celá fotka vznikla kolem ní. Sedí uprostřed, zatímco ostatní stojí, a vypadá sebevědomě, uvolněně a elegantně. I kdybyste z fotky ostatní odstranili, pořád by z toho vznikl skvělý snímek," poznamenala.

Upozornila také na silnou podobnost mladé princezny se zesnulou královnou Alžbětou II. "Pomáhá tomu právě i ta výrazná pozice na fotografii. No, a ten krásný úsměv, to je jako vidět Alžbětu, když byla ještě mladá," nechala se slyšet. "Jde o dojemnou, i když asi nezamýšlenou, vrstvu v rámci poselství celé fotky," dodala.

Princ George letos v létě oslavil 10. narozeniny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.