Německo prodlužuje kontroly na hranicích. Řidiče zbrzdí hlavně o svátcích

Na hraničním přechodu po dálnici D8 se míchají se nákladní a osobní auta, ta osobní mají alespoň šanci dostat se před kamiony levým pruhem, kamiony předjíždět nesmějí. Příjezd na hranice zřejmě nebude úplně plynulý, především pro kamiony, ale i řidiči osobáků musí počítat s nějakým zdržením.

Situace se bude bezpochyby zhoršovat s blížícími se vánočními svátky. Právě kvůli tomu Německo připravuje další opatření, aby nápor vozidel zvládalo. Příští týden mají zmizet dva kontrolní stany, místo nich vroste jeden, ale s mnohem větší kontrolním prostorem.

[chooze:article;value:530216]

​Prodloužení kontrol přichází podruhé během jediného týdne, celkově jde už o šesté prodloužení a zároveň na zatím nejdelší dobu. Dočasné kontroly na našich hranicích s Polskem, Českou republikou a Švýcarskem prodloužím po 15. prosinci nejméně o dva měsíce.

Do Drážďan přitom každoročně na svátky přijíždí okolo půl milionu českých turistů. Lákadlem jsou proslulé vánoční trhy. V Německu letos požádalo o azyl 300 tisíc lidí, to je o 60 procent víc než za stejné období loňského roku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.