Radka už deset dní hledá svou maminku. Seniorka šla na nákup, domů se nevrátila

Dlouhých deset dní pátrají rodina a policie po zmizelé Marii Pechové ze Záhub na Jičínsku. Čtyřiasedmdesátiletá seniorka vyrazila odpoledne v neděli 26. listopadu na nákup, domů se ale nevrátila. Naposledy byla spatřena ve stejný den v devět hodin večer na kamerových záznamech, když mířila směrem k obci Kopidlno.

"Do pátrání byly nasazeny desítky policistů včetně týmu STOPA, služební psi i drony. V pátrání nepřetržitě pokračujeme. Bohužel se však žena do současné doby nenalezla," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Rodina paní Marie už je zoufalá. "Už je to dlouhá doba. Policie stále pátrá bezúspěšně," posteskla si pro TN.cz její dcera Radka. 

[chooze:article;value:531613]

Důchodkyně na sobě měla v době zmizení tmavomodrou bundu s kapucí, černé kalhoty, černý kulich a modrý batoh. Podle policistů je hubené postavy, má krátké černé vlasy, prošedivělé řídké vousy a šedé oči. "Stále žádáme občany, kteří si pohřešované ženy všimli, nebo by o ní mohli poskytnout jakoukoliv informaci, ať zavolají na bezplatnou linku 158," vyzvala Kormošová.

Pátrání přineslo alespoň jednu pozitivní zprávu, když policie pomohla kamarádce pohřešované ženy, která měla zdravotní potíže. "Tuto ženu policisté nalezli bezvládně ležet v jejím bytě. Po prvotní pomoci ji předali přivolané záchranné službě," dodala mluvčí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.