SOUTĚŽ TN.cz: Koncert na počest Vaša Patejdla se blíží. Lístky rychle mizí

[chooze:gallery;value:34026]

​Jedna z nejpopulárnějších československých hudebních skupin míří do největších koncertních hal v Česku a na Slovensku. Po klasickém koncertu chystá Elán ještě speciální s názvem Pre Vaša. Ten má uctít památku letos zesnulého muzikanta Vaša Patejdla. 

Přípravy jsou v plném proudu, ale pro Joža Ráže a Jána Baláže bude náročné postavit se na pódium bez Patejdla. "První koncert jsme plánovali spolu s Vašem, uděláme to, abychom splnili jeho přání. Druhý bude na jeho poctu. Vašo už je tam nahoře a čeká na nás," řekl Jožo Ráž. 

[chooze:article;value:530793]

​"Je to složité, protože už jsme si na něj zase zvykli po těch letech. Teď tam zase nebude," doplnil Baláž. Středobodem koncertu totiž bude část věnovaná tvorbě Patejdla. "Půjde o poctu od jeho spoluhráčů, kterou obohatí audiovizuální efekty," řekl produkční manažer Elánu Vladimír Moško.

Fanoušci se můžou těšit i na dobové artefakty kapely, hlavní z nich je například Škoda 110 R, která se v roce 1989 objevila v hudebním filmu Rabaka. "Kapela se na pódiu vrátí do období 80. let. Tehdy se věnovala spíše rockovější muzice. Zazní i skladby z alb, kdy Vašo nebyl členem Elánu a věnoval se svojí sólové dráze," doplnil manažer Elánu Michal Čimera.

[chooze:article;value:526085]

​Kapela nejprve vystoupí v sobotu 21. září 2024 v O2 areně v Praze, o týden později 28. září 2024 koncert zopakuje i v TIPOS aréně – Zimním stadionu Ondreje Nepely v Bratislavě. Předprodej na přidaný koncert Pre Vaša v Praze fanoušci najdou na webu kapely. V tuto chvíli je O2 arena vyprodaná skoro z 90 procent. Zbývají necelé dva tisíce lístků, ty podle manažera můžou zmizet ještě do Vánoc. 

Čtenáři TN.cz ale mají možnost si o lístky zasoutěžit, a to tak, že správně odpoví na následující soutěžní otázku.

Soutěžní otázka

V jakém roce se Vašo Patejdl vrátil zpět do kapely Elán?

a) 1993

b) 1996

c) 1999

Odpověď pošlete na e-mail soutez@tn.cz do 12. prosince a do předmětu uveďte Elán. Do textu kromě odpovědi napište své jméno, příjmení, adresu bydliště, e-mailovou adresu a telefonní kontakt. Soutěž skončí 12. prosince, poté budou vylosováni tři výherci, kteří následně obdrží dva lístky na koncert. 

Celý herní řád soutěže najdete zde.

Elán splní poslední přání Vaša Patejdla. Udělají koncerty na jeho počest:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.