Rusko a Bělorusko mají plán, jak porazit Západ. Sami jste nám pomohli, vzkazují

Technickou a ekonomickou nezávislost, ke které si pomohou vzájemnou spoluprací, si slíbili předsedové vlád Ruska a Běloruska Michail Mišustin a Roman Golovčenko, kteří se setkali na nedávném zasedání Rady ministrů. To má oběma zemím pomoci v boji proti západním sankcím, píše ruská agentura URA.ru v článku, který nazvala 'plánem na vítězství nad Západem'. 

Podle ruského politologa Pavla Selezněva je to právě tlak sankcí na Rusko a Bělorusko, kteří přispívá k posilování jejich integrace. Tvrdí tak, že Západ těmto zemím v podstatě pomáhá. "Vnější výzvy nás ještě více postrkují do náruče toho druhého. V podmínkách, kdy jsou výzvy pro Rusko i Bělorusko stejné, je jedna hlava dobrá, ale dvě jsou lepší," prohlásil Selezněv. 

"Naše země se ocitly v situaci, kdy k posílení integrace prostě neexistuje alternativa," souhlasí s ním geopolitik Dmitrij Rodionov. 

[chooze:article;value:530973]

​Mišustin a Golovčenko po setkání oznámili plánovanou spolupráci v mnoha oblastech rozvoje od průmyslu přes dopravu, vzdělávání, agrární politiku až po informační technologie. Běloruský premiér v této souvislosti prohlásil, že cílem obou zemí je vytvořit vlastní technologie, které by byly nadřazené těm západním. 

Aktuálně se na půdě Evropské unie hovoří o dalším, v pořadí už dvanáctém, balíčku sankcí proti Rusku. Ten by měl zahrnoval zákaz obchodování s ruskými diamanty. Jak ale podotýká agentura Reuters, předchozích jedenáct balíčků zatím nezabránilo Kremlu financovat válku na Ukrajině. 

Blíží se konec ruské ropy v Česku. Ceny nafty můžou raketově růst (19/11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.