Muž se pokusil zabít kvůli nedoplatku za energie. Policie ho našla v kaluži krve

O smutném příběhu s dobrým koncem tento týden informovali středočeští policisté na svých stránkách. Dva jejich příslušníci, František Vodička a Rostislav Šimek (na fotce níže), v polovině října zachránili život zoufalému muži, který si jej sám pokusil vzít. 

Vše se odehrálo v noci na chatě v Chyňavě na Berounsku, kde měl být podle oznamovatelky zakrvácený muž. Ten měl sám sebe pobodat nožem v horní části těla. Hlídka byla na místě během pár minut a uvnitř chaty skutečně našla muže klečícího v tratolišti krve. 

​"Hlídka nejdříve zajistila nůž do bezpečného prostoru a okamžitě zahájila u zraněného první pomoc. Sehraná dvojice policistů si bez váhání rozdělila role," popsala zásah policejní mluvčí Michaela Richterová. 

[chooze:article;value:521115]

Policista Rostislav Šimek držel vážně zraněného muže tak, aby mohl dýchat a po celou dobu s ním mluvil, zatímco jeho kolega František Vodička zastavil krvácení. Včasným zásahem muži zachránili život. Do péče si ho posléze převzali záchranáři, kteří ho převezli do nemocnice. 

Policejní mluvčí také objasnila smutný motiv mužova činu. "Neublížila mu žádná jiná osoba, on sám takto zareagoval na bezvýchodnou situaci, do které se dostal. Obdržel totiž informaci o nedoplatku za energie v řádu několika desítek tisíc korun," prozradila Richterová. 

V Česku se rozmáhá trend falešných bankéřů. Existují dokonce už i případy, kdy kvůli nim lidé spáchali sebevraždu (9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.