Horoskop na prosinec: Čeká nás drama i harmonie. Šířit se mohou vážné choroby

Nejvýznamnější hvězdnou konstelací tohoto měsíce podle astrologa Richarda Stříbrného je přechod Slunce do znamení Kozoroha. K tomu dojde v pátek 22. prosince, a nastane tak zimní slunovrat. "Horoskop sestavený pro tento okamžik a pro souřadnice Prahy pak bude podbarvovat dění v Česku po následujícího čtvrt roku do jarní rovnodennosti," ozřejmil astrolog.

Podle hvězd by měla být letošní zima vlhká a chladná, navíc letos bude i dostatek sněhu. "Na straně druhé je v tomto horoskopu Mars ve Střelci v kvadrátu s Neptunem v Rybách a Venuše ve Štíru v opozici na Urana v Býku. To znamená, že můžeme v průběhu zimy očekávat prudké zvraty počasí," upozornil Stříbrný. 

[chooze:article;value:523085]

​Navíc vlivem těchto konstelací podle něj může dojít k odhalení neetického chování čelných představitelů státu. "V průběhu této zimy se mohou značně rozkolísat i ceny zemního plynu, ropy a ropných derivátů. Zvýšenou měrou se mohou v této zimě šířit choroby pohlavních orgánů, močových cest a ORL, zejména pak angíny. Mars ve Střelci pak může přinést úrazy v oblasti stehen a kyčlí," zmínil astrolog.

Ale na rozdíl od dramatického listopadu 2023 jsou konstelace vcelku harmonické. "Dávají nám slušnou šanci na vylepšení situace ekonomické i politické. Nicméně posel bohů a planeta obchodníků Merkur nebude v prosinci v ideální kondici, což by mohlo zpomalit tok informací a výměnu zboží. Obchody by oproti jiným rokům v předvánočním čase mohly poněkud váznout," podotkl.

Podívejte se, co vás podle znamení čeká v první prosincový den:

Nejvýznamnější konstelace

1.–3. prosince: Slunce trigon Neptun republiky – to jsou ideální dny pro poslech hudby a tvůrčí činnost. Venuše přechází přes svou pozici v horoskopu naší republiky a díky tomu by se mohli vyznamenat naši umělci, obchody na našem území by se měly hýbat a restaurace by mohly praskat ve švech.

4.–8. prosince: Merkur trigon Jupiter, Venuše konjunkce Slunce republiky – pohodové dny pro důležitá jednání a podpisy významných smluv. Na našem území by se měly mimořádně hýbat obchody, naši obchodníci, umělci a sportovci by mohli zaznamenat velké úspěchy. Svět dostane šanci k zakopání válečné sekery a k uzavření rozumných dohod.

10.–11. prosince: Slunce přechází přes Mars republiky. To by mělo podpořit naše sportovce a kriminalisty v boji s protivníky.

12. prosince: Venuše kvadrát Neptun – zvýšené riziko okradení v předvánočním shonu, pozor na alkohol a na setkání se s podvodníky.

14.–21. prosince: Konstelace specificky působící na dění v naší republice jsou vcelku harmonické, přející sportovním aktivitám, cestám za dobrodružstvím a lidé by měli být velkorysí a přátelští.

26.–31. prosince: Méně příjemné konstelace naznačují zvýšené riziko dramatických dějů. Vyloučeny nejsou ani teroristické činy, pokusy rozdmýchat válečné a náboženské konflikty, v přírodě může řádit ohnivý a vodní živel v různých skupenstvích. Možné jsou výbuchy sopek, tsunami a prudké bouře. 26. prosinec je z astrologického hlediska zřejmě nejkomplikovanějším dnem z celého prosince. Silvestrovský večer ovlivní kvadratura, takže lidé, kteří budou bilancovat, mohou být dosti posmutnělí a plní obav, co přinese rok příští.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.