TV Nova získala prestižní cenu. Pomohla k tomu nejnovější inovace

[chooze:gallery;value:33973]

​TV Nova získala ocenění na HbbTV Awards 2023 od nezávislé poroty složené z mezinárodních odborníků. Celkem bylo přijato 26 přihlášek ze sedmi zemí. Nova zvítězila v kategorii Nejlepší marketing nebo propagace služby založené na HbbTV za propagaci služby, kterou představila letos v květnu.

Porotě se konkrétně líbil spot k modrému tlačítku TN Live, které přináší divákům zprávy na jedno kliknutí tlačítka. Tam mají lidé možnost sledovat živé vysílání TN Live na webu TN.cz okamžitě po stisknutí modrého tlačítka na svých ovladačích. "Inspirující příklad nového kanálu, který využívá diváckou základnu jiných kanálů a díky modrému tlačítku umožňuje divákům přepnout přímo na jeho živé OTT vysílání," zhodnotila projekt porota.

​"Modré tlačítko je pro diváky, kterým jejich televize umožňuje vstup do světa HbbTV, přímou zkratkou do našeho živého zpravodajství," vysvětlil šéfredaktor zpravodajství TV Nova Michal Kratochvíl. "Diváci najdou na TN Live přímé přenosy zajímavých a zásadních událostí nejen z naší republiky, ale také pravidelné pořady například z oblasti ekonomiky, sportu nebo lifestylu, nechybí ani rozhovory, analýzy či živé zpravodajské pořady vysílané na TV Nova," doplnil Kratochvíl.

[chooze:article;value:520795]

Nova na sympoziu představila možnosti a potenciál HbbTV pro diváky a business partnery. Jedná se například o tzv. motion screen, který zobrazuje dynamickou vizualizaci či video. Dále pak hlasování s okamžitým hodnocením, které umožňuje dotazovat se diváků během určitého pořadu, a vtáhnout je tak přímo do děje.

"Skupina Nova věnuje velkou pozornost digitalizaci a on-line prostředí a v oblasti HbbTV je jasným průkopníkem v České republice. Já osobně jsem ráda, že toho můžu být součástí a posouvat tuto technologii dopředu. Je skvělé, že nezávislá porota ocenila naši tvrdou práci a motivovala nás k tomu se stále zdokonalovat a přicházet s dalšími inovacemi," řekla Iva Dohnálková, Business Development manažerka HbbTV na TV Nova.

[chooze:article;value:475805]

​TV Nova tak letos přidala další ocenění, kdy loni na podzim získala dvě ceny v rámci HbbTV Awards 2022. První bylo v kategorii Nejlepší využití v HbbTV pro řešení založená na reklamě za implementaci speciálního cílení Max Reach. TV Nova si odnesla i speciální cenu poroty Nováček roku v oblasti HbbTV.

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV, v překladu vysílání širokopásmového internetu prostřednictvím televize). HbbTV (více informací najdete zde), známé jako červené a teď už i modré tlačítko, je propojení televizního vysílání a internetu, které vám umožní získat celou škálu obsahu zcela zdarma přímo na televizní obrazovce.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.