Na Šumpersku havaroval autobus se školáky. Museli z něj utéct oknem

[chooze:gallery;value:33974]

Chladné počasí a sníh způsobily ve středu další dopravní nehodu. U Rejchartic na Šumpersku sjel z namrzlé silnice zájezdový autobus se 49 studenty a třemi pedagogy na palubě.

"Autobus se naklonil tak, že nebylo možné otevřít žádné dveře. Jelikož hrozilo převrácení vozu, cestující rozbili okna a vytvořili si tak únikové cesty. Postupně se dostali ven ještě před příjezdem jednotek," sdělili k nehodě hasiči na sociální síti X.

"Při kolizi se dva studenti zranili, těm jsme poskytli první pomoc a následně jsme je předali zdravotnické záchranné službě, která je transportovala do nemocnice. Likvidovali jsme také uniklé provozní kapaliny. Na místo jsme povolali sypač, aby bylo možné zajistit příjezd náhradního přepravce a vyprošťovací techniky," doplnili.

[chooze:article;value:531017]

"Ošetřovali jsme dva pacienty ve věku 17 a 19 let. Měli pouze lehká zranění. Mladší z nich si stěžoval na bolesti páteře, kdy si při opouštění autobusu zhmoždil bederní páteř a pánev. Starší si pak pořezal ruku o sklo, také při opouštění vozidla. Oba byli předáni do nemocnice v Šumperku," sdělila TN.cz ředitelka záchranné služby Olomouckého kraje Andrea Rakovičová.

Nešlo ale o jedinou nehodu v tomto kraji. "Kvůli mrazivému počasí řešíme napříč celým krajem již pátou dopravní nehodu. V jednom z případů byla aktivována i letecká záchranná služba kvůli středně těžkým poraněním u dopravní nehody u Křenůvek na Prostějovsku. V dalších případech se naštěstí nejednalo o vážná zranění," informují olomoučtí záchranáři.

K vážným nehodám docházelo také jinde. U Humpolce si srážka čtyř kamionů v noci na středu dokonce vyžádala lidský život:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.