Vombat, panenka nebo hrozno: V královské rodině mají sladké přezdívky

[chooze:gallery;value:31880]

Za zavřenými dveřmi pro sebe mají členové královské rodiny spoustu jmen, některé z nich se dokonce dostaly na veřejnost. Například už princezna Diana říkala svému synovi Williamovi Vombat a Harrymu někdy přezdívala Dobrý král Harry. "Pokud tu práci nechceš dělat, vezmu ji za tebe," řekl totiž podle portálu Mirror jednou Harry staršímu bratrovi, když si zrovna stěžoval matce, že si není jistý svou budoucí rolí krále. Ta Harryho od té doby trochu popichovala.

Williamovi však několik přezdívek přibylo i v dospělosti. Jeho milovaná žena Kate mu už na univerzitě říkala Velký Willy, nejsladší oslovení však vymyslela pro otce princezna Charlotte. Na Den matek se rozhodla napsat své zesnulé babičce Dianě a v přání zmínila i Williama.

[chooze:article;value:529936]

"Drahá babičko Diano, vzpomněla jsem si na tebe na Den matek. Mám tě moc ráda a moc chybíš i Papá. Posílám spoustu lásky, Charlotte," zveřejnili dojatí princ a princezna z Walesu dceřino přáníčko na instagramu. Charlotte tak odhalila, že otci někdy říká Papá, s bratry mu ale přezdívají i Pops.

Ani malá princeznička nezůstala bez hezké přezdívky, ve škole jí prý spolužáci kvůli její divoké povaze říkají Princezna bojovnice. Maminka Kate ji naopak říká moje Panenka a tatínek zase Mignonette, což ve francouzštině znamená sladká.

[chooze:article;value:528807]

I princ Louis a George mají své sladká oslovení. Nejmladšímu synovi někdy Kate přezdívá Beruška Louis, starší sourozenci mu zase od mala říkají Lou Lou. George zase otec někdy oslovuje Malé hrozno.

Mladý následník trůnu si navíc jednu přezdívku vydobyl i ve škole. "Mezi spolužáky je oblíbený a má spoustu přátel. Jeho přezdívka je PG. Z toho, že je princ, se moc povyku nedělá," svěřila podle webu Cosmopolitan jedna z matek Georgeových bývalých spolužáků. 

Princ George oslavil 10. narozeniny. Podívejte se na video (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.