PŘEHLED: Češi rozhodli o nejlepších nemocnicích. Žebříček ovládla Morava

HealthCare Institute každoročně vyhlašuje žebříčky nejlepších nemocnic a zdravotních pojišťoven v České republice a letos tomu nebylo jinak. Na konferenci o efektivitě nemocnic v úterý pořadatelé oznámili výsledky, které zřejmě potěší Moravany a Slezany. Čtyři z pěti nejlepších nemocnic totiž leží na východě našeho území. 

Absolutním vítězem se stala Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí, která zajišťuje zdravotní péči lidem na Frýdecko-Místecku. 

[chooze:article;value:530886]

​"Jsem dojat a nadšen," prohlásil při předávání cen předseda představenstva nemocnice Radek Neuwirth. "Dávám si za úkol být ještě efektivnější. Neustále kolem mě chodí nápady a já jsem jak houba – snažím se je do sebe vsáknout a, pokud možno, je v nemocnici realizovat," doplnil. 

Na druhém místě skončila Vojenská nemocnice Olomouc. Třetí nejlepší je podle Čechů jihočeská Nemocnice Strakonice, která jako jediná z umístěných neleží na Moravě či ve Slezsku. Čtvrtou a pátou pozici obsadily Úrazová nemocnice Brno a Karvinská hornická nemocnice

​V celostátním projektu si lidé (zaměstnanci i klienti) vybírali i nejlepší zdravotní pojišťovny. Na třetím místě skončila Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, na druhém Všeobecná zdravotní pojišťovna a vítězem se stala Zaměstnanecká pojišťovna Škoda

​Hodnocení probíhalo v několika kategoriích, kdy se například posuzoval přístup k pojištěncům a pacientům, bezpečnost a spokojenost zaměstnanců nebo finanční kondice. 

V loňském ročníku byla jako nejlepší ohodnocena Nemocnice České Budějovice, která tento titul získala i v roce 2021 (více se dozvíte v tomto článku). Třinecká nemocnice AGEL ji tak pomyslně sesadila z trůnu. Zato Zaměstnanecká pojišťovna Škoda obhájila první místo ve všech třech zmíněných ročnících. 

Krajská nemocnice v Liberci už podruhé obhájila evropský certifikát v oboru páteřní chirurgie (8/8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.