Žena zmizela pod hladinou přehrady na Jablonecku. Skončila v kritickém stavu

[chooze:gallery;value:33951]

Operační středisko přijalo hlášení o události ve vodní nádrži Bedřichov v pondělí krátce před půl jednou odpoledne. "Dostali jsme informaci o ženě, která dle svědků zmizela pod hladinou," sdělila policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Na místo okamžitě vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS). "Hasiči provedli průzkum. Využili jsme pro záchrannou činnost paddleboard," řekla TN.cz mluvčí hasičů Jaroslava Benešová.

[chooze:article;value:530609]

Hasičům se nakonec podařilo dotyčnou z vody vytáhnout. "Osoba byla nalezena zhruba 50 metrů od břehu a byla předána zdravotníkům," doplnila Benešová.

Záchranáři ženu převezli do liberecké nemocnice. "V péči jsme měli pacientku, která byla v kritickém stavu. Napojili jsme ji na plicní ventilaci a pozemní cestou převezli do nemocnice na ARO," uvedl mluvčí zdravotníků Michael Georgiev.

Podle informací TV Nova si měla žena nechat své věci na břehu a jít na led. Ten se měl ale pod ní propadnout. "Okolnosti celé události i zdravotní stav ženy jsou předmětem právě probíhajícího šetření," uzavřela Sochorová.

Na Česko se řítí chumelenice a náledí. Více se dozvíte v následující reportáži (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.