Thajec se bál, že ho nevěsta opustí. Zastřelil ji už na svatbě i s matkou a sestrou

Neštěstí se stalo ve vesnici Moo v severovýchodní thajské provincii Nakhon Ratchasima na večerní svatební hostině, která následovala po dopoledním obřadu, uvedl deník Bangkok Post.

Střelce policie identifikovala jako 29letého paralympijského reprezentanta Čaturonga Suksuka. S nastávají o 15 let starší manželkou spolu žili tři roky, než se rozhodli vzít.

Po dopoledním obřadu následovala večer hostina, které se zúčastnilo široké příbuzenstvo. Suksuk se hostům zdál mnohem smutnější, než by se v takový den slušelo. Důvodem byla zřejmě čerstvá hádka s novomanželkou. Ženich podle webu Asia One během ní vyjádřil přesvědčení, že ho jeho vyvolená opustí s jiným mužem. Důvodem mělo být novomanželovo zdravotní postižení, měl amputovanou nohu.

[chooze:article;value:524715]

​V jednu chvíli pak Suksuk odešel ke svému autu a vrátil se s pistolí ráže devět milimetrů. Padlo 11 výstřelů, které usmrtily nevěstu, její matku a mladší sestru. Zbloudilé střely zasáhly další dva svatebčany, jeden nepřežil, druhý skončil ve vážném stavu v nemocnici. Poslední ránu zasadil ženich sám sobě.

Suksuk sloužil u námořní pěchoty. O nohu přišel ve službě, když ho přejel vlak. Začal se věnovat sportu a vypracoval se do thajské reprezentace zdravotně postižených. Na asijské paralympiádě v Indonésii získal před rokem stříbrnou medaili v plavání.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.