Devítiletou Emily považovali za mrtvou, teď se rukojmí podruhé narodila

[chooze:gallery;value:33934]

​Nevěděli, zda přežijí. Teď propuštění Izraelci popisují své otřesné zážitky z doby, kdy se dostali do rukou Hamásu. Trpí poruchami spánku, na zveřejněných záběrech ale většinou neskrývají úsměvy.

Devítiletou Emily Handovou už její příbuzní oplakávali. V sobotu ji Hamás společně s dalšími rukojmími propustil, i když její jméno dříve úřady uvedly na seznamu obětí. V tomto směru nicméně v zemi panují zmatky, protože mnoho těl bylo natolik zohaveno, že se je nedaří identifikovat.

[chooze:article;value:530515]

​Právě proto nakonec příbuzným svitla naděje, že by Emily mohla žít, i když dříve její otec prohlásil, že by snad bylo lepší, pokud by už dívka po smrti byla. Než aby se dostala do rukou zvířat, za která bojovníky Hamásu považuje. Radost její rodiny, jak informuje CBS, nebere konce. Dívka byla propuštěna v sobotu ve skupince třinácti Izraelců a čtyř Thajců.

Vrtulník je nejprve ltransportoval do nemocnice v Petah Tikva v centrálním Izraeli, kde byla potřebným zajištěna lékařská péče. Jednou z rukojmí byla také 78letá Margalit Mozesová, kterou unesli z jejího domu v kibucu Nir Oz. Přežila rakovinu a má další zdravotní problémy, které vyžadují téměř neustálou lékařskou péči.

Mezi dalšími propuštěnými byla též dvaasedmdesátiletá Adina Mosheová. Na svobodě už ji nemohl přivítat její manžel Said, jenž byl při útocích Hamásu ze 7. října zastřelen. Další příbuzní ale seniorku poznali na videu zveřejněném teroristy, kde bylo vidět, jak ji odvážejí na motorce a do poslední chvíle nepřestávali věřit, že se znovu shledají, uvádí web BBC.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.