Tajemný předmět ve Francii rozdrtil střechu auta. Policisté mluví o meteoritu

Udivení policisté v neděli v centru Štrasburku objevili na střeše červeného auta Renault Clio díru o průměru zhruba 50 centimetrů. Jak se na střeše vozu stojícího na okraji francouzského města zničehonic objevila, dosud nemají jasno. Místní povolali nejdříve hasiče, aby prověřili "dým, který začal stoupat z auta", informuje deník Le Figaro

"Po prvním vyšetřování máme podezření na pád mimozemského objektu," píše podle rozhlasové stanice RTL v oficiální zprávě hasičů velitel zásahu Matthieu Colobert. V autě však nenašli žádné stopy po předmětu, který by mohl střechu poškodit. "Nic jsme nenašli, buď byl ten předmět tak malý, že jsme už nemohli najít, nebo byl náraz tak masivní, že se neznámý objekt rozpadl a proměnil v prach," řekl mluvčí alsaských policistů agentuře AFP.  Vyšetřovatelé na místě nenaměřili žádnou radioaktivitu, opodál ale objevili zhruba dva centimetry velký kus štěrku. 

[chooze:article;value:518062]

​"Štěrk byl velký jako lískový oříšek, ale vypadal jako spálené dřevo a byl velmi lehký," popsal mluvčí s tím, že veškerý materiál ihned poslali k prověření do výzkumného ústavu v Paříži. Zda poškození střechy opravdu způsobil meteorit nemají jasno, policisté se k tomu zatím ale přiklání nejvíc. "Jestli přišel nějaký meteorit z vesmíru je zatím otázka. I míček, který by se velkou rychlostí z ohromné výšky řítil dolů, by způsobil rozsáhlé škody. Vážné podezření ale ještě musíme oficiálně potvrdit," dodal.

Nad Českem se v listopadu objevila polární záře: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.