Microsoft ustupuje Evropské unii. Systém Windows čekají změny

Microsoft připravil v souladu s evropským zařízením několik změn, kterých budou moci uživatelé Windows využít. Všechny změny společnost ohlásila minulý týden. Hlavní úpravy se budou týkat aplikací. Windows nyní jasně oddělí aplikace, jež jsou součástí operačního systému –⁠ v seznamu v nabídce Start budou označené jako systémové.

Uživatelé se budou moci nově zbavit Windows aplikací, které nechtějí používat. Bude možné odinstalovat webový prohlížeč Microsoft Edge, vyhledávání Bing, aplikaci Fotky, Fotoaparát a aplikaci Cortana. Všechny ale bude možné nainstalovat zase zpátky.

[chooze:article;value:474555]

​Změny se týkají také výchozího nastavení systému, připomíná web Neowin.net. Operační systém Windows 11 si nově bude pamatovat, který výchozí webový prohlížeč si daný uživatel zvolil. "Windows bude vždy používat výchozí nastavení aplikací nakonfigurované zákazníky pro typy odkazů a souborů, včetně standardních typů odkazů prohlížeče (http, https). Aplikace si vybírají, jak otevírat obsah ve Windows, a některé Microsoft aplikace se rozhodnou otevřít webový obsah v Microsoft Edge," uvedla společnost Microsoft.

Některé změny jsou již dostupné na Windows 11 v kanále Release Preview. Pro Windows 10 budou aktualizace dostupné později. Všechny úpravy ale musí být hotové do 6. března, aby byly v souladu s evropskou legislativou, jinak společnosti Microsoft hrozí pokuty.

WhatsApp v Česku spustil novou funkci. Nyní můžete komunikovat pomocí videozpráv:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.