Horor na Slovensku: Žena (28) šla na snadný zákrok, krátce na to zemřela

Maminka 9leté holčičky Mira se rozhodla pro kosmetickou úpravu rtů. Podle slovenského deníku Nový čas si žena zákrok smluvila u slovenské kosmetičky, která jí do rtů vpíchla injekci s kyselinou hyaluronovou. Jenže o několik dní později se u Rakušanky objevily komplikace. 

Měla obrovské bolesti hlavy, a tak ve Vídni vyhledala pomoc lékařů. Ti jí ale pouze předepsali léky proti bolesti. Později ženě dokonce znecitlivěly ruce a nohy, záchranáři ji proto převezli do vídeňské nemocnice Donaustadt. Ani tam však nedokázali lékaři stanovit diagnózu a propustili ženu domů.

[chooze:article;value:528889]

​Podle rakouského deníku Blick ženu doktoři hospitalizovali až po čtvrté návštěvě, v tu dobu však bylo příliš pozdě. Oteklé lymfatické uzliny nasvědčovaly, že se v jejím těle rozšířila infekce, pacientka den na to zemřela. "Naše dítě teď musí vyrůstat bez mámy, vzali nám život," svěřil se v slzách manžel zesnulé Miry.

S rodinou se proto obrátil na právníka a požaduje odškodnění. "Můj klient nechápe, proč byla jeho manželka hospitalizována až napočtvrté. Je to tragédie. Požadujeme objasnění tohoto případu," reagovala právnička Sascha Flatzová. Nabídka zákroků na internetu podle ní může být nebezpečná. "Zažila jsem případy, kdy u několika pacientů použili stejnou injekční stříkačku," dodala. Kriminalisté nařídili pitvu zesnulé ženy.

Zdravotnictví je v hluboké krizi. Nemocnice vyzývají Fialu k navýšení poplatků (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.