Záhada na jihu Čech. Farář měl přijít o penis, na místě pobíhal pes

Složky integrovaného záchranného systému zasahovaly ve středu v jedné z far na Jihu Čech. Důvodem byl zdravotní stav faráře, kterého podle deníku Blesk, jenž na kauzu upozornil, záchranáři našli ležet na zemi s amputovaným penisem.

Poplach v obci vznikl, když farář nedorazil na plánovanou schůzku. "Bylo nám divné, že nezvedá telefon, takže jsem vytočila tísňovou linku," sdělila webu Novinky.cz starostka obce.

Redakce TN.cz oslovila jihočeskou záchrannou službu s žádostí o potvrzení tohoto incidentu. Její mluvčí Petra Kafková se k němu ale příliš vyjadřovat nechtěla. "Můžu pouze potvrdit, že jsme v daný den do dané lokality vyjížděli, ale to je tak všechno, co k tomu můžu říct," sdělila.

[chooze:article;value:526503]

"Je v intenzivní péči lékařů a není schopen řádné komunikace. Zatím nemáme oficiální stanovisko od lékařů ani dotčených orgánů, kteří se případem zabývají," dodal pak ke stavu faráře jeho církevní nadřízený, generální vikář českobudějovické diecéze David Henzl.

Co přesně se na faře událo, tak zatím zůstává záhadou. Policie ale vyloučila cizí zavinění a případem se proto prý dále nezabývá. Stejně tak zůstává záhadou i osud údajně amputovaného pohlavního orgánu. Na faře se jej totiž podle svědků události nalézt nepodařilo. Pobíhat tam měl ale pes, který s farářem bydlí.

Na Mexičany se při křtu zřítila střecha kostela, nejméně devět mrtvých (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.