Rusové chtějí vpadnout do další evropské země. Všechno tam vzplane, hrozí

Ruský propagandista Vladimir Solovjov se pustil do další evropské země. Jeho drsná slova tentokrát směřovala do Německa. Záznam z jeho pořadu vysílaného na ruské televizní stanici Rossija 1 sdílel bývalý náměstek ministra vnitra Ukrajiny Anton Heraščenko.

Solovjov několikrát označil Němce za "hloupé idioty a blázny". Ostrá palba urážek se ale točila zejména okolo německé ministryně zahraničí Annaleny Baerbockové. "Poslouchej, ty německá idiotko," oslovil ji v úvodu. "Kam vedeš německý lid?" rozkřikl se. 

Kromě urážek se nebránil ani drsným výhružkám a osočování. "Kvůli vaší zkorumpované hlouposti Berlín shoří," hlásal a dodal, že nad tamní budovou Říšského sněmu bude vlát "prapor vítězství". Německá ministryně svým jednáním prý "uvrhá německý lid do plamenů války".

[chooze:article;value:529590]

​Důvodem jeho rozhořčení je německá podpora Ukrajiny. "Kdo vám dal takové právo? Kdo vám dal právo uvrhnout německý lid do tak hrozného válečného ohně? Za co? Abyste mohli podporovat ukrajinské nacisty? Chcete jim dát více peněz německých daňových poplatníků, kteří jsou každou minutu chudší?" hlásal.

Německo dlouhodobě poskytuje Ukrajině vojenskou pomoc v podobě dodávek zbraní i vojenského vybavení. Na bojiště poslalo už například 30 bojových tanků Leopard či 60 bojových vozidel Marder s municí. Na Ukrajinu z Německa dorazilo například i 142 průzkumných dronů Vector, 400 tisíc sad první pomoci nebo 41 milionů nábojů.

Rusko zaútočilo na Charkovskou oblast v noci. Na území poslalo drony:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.