Žně opilců za volantem. Ve východních Čechách jejich počet narůstá

Nejvíc opilá byla podle zjištění policie žena, kterou se policejní hlídka snažila zastavit v Hradci Králové. Po několikasetmetrové honičce sice zastavila, ale zřejmě omylem zařadila zpátečku a narazila do policejního auta. Vzápětí dechová zkouška ukázala, že má 3,2 promile alkoholu v dechu. Nyní jí hrozí až tři roky vězení, protože řídila opilá a způsobila nehodu.

Stejný trest hrozí i cizinci, kterého se pokusili zastavit policisté u Mladých Buků. 42letého opilce, kterému v krvi kolovalo 1,7 promile alkoholu, natolik vyděsila policejní hlídka, že normálně zastavit nedokázal. "Řidič před policisty na poslední chvíli strhl řízení a havaroval," upřesnila mluvčí královéhradeckých policistů Lucie Konečná. 

[chooze:article;value:529045]

​Další cizinec na konci dálnice D11 u Jaroměře naštěstí nehavaroval. To bylo také s podivem, protože řídil s 2,8 promile. Nyní je podezřelý z řízení pod vlivem návykové látky.

Nepoučitelný je i 54 letý muž z Pardubic, kterého policisté zastavili, protože podivně kličkoval po silnici. Z auta vystoupil bosý a v dechu měl dvě promile alkoholu. Policie mu zabavila řidičák a zakázala další jízdu. To všechno mu ale bylo jedno, když ho o hodinu později chytili za volantem znovu. I jemu nyní hrozí rok za mřížemi. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.