Do kolony pandurů na dálnici D6 nabouralo auto. Čtyři vojáci jsou zranění

[chooze:gallery;value:33851]

​Na dálnici D6 se před šestou ráno srazilo osobní auto s armádní kolonou. "Po dálnici jela vojenská kolona se třemi pandury, jedním doprovodným nákladním vozidlem a dvěma vojenskými osobními vozidly. Do jednoho z těchto vozidel na 25. kilometru ve směru na Prahu nabourala 52letá řidička, která se z dosud nezjištěných důvodů do kolony zařadila," uvedla tisková mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweissová. 

Okolnosti nehody nyní zjišťují policisté, kteří na místě po sedmé hodině ráno řídili dopravu. Dálnice je průjezdná pouze levým pruhem. "Vozidla na místě by neměla být vážně poničená. Dopravní zdržení budou souviset i s ranní špičkou," dodala s tím, že řidička, která měla způsobit nehodu, měla negativní dechovou zkoušku. Po osmé hodině už byla silnice plně průjezdná. 

[chooze:article;value:529196]

​Při srážce se lehce zranili čtyři vojáci. "Odvezli jsme čtyři lehce zraněné na chirurgickou ambulanci do Kladna. Šlo jen o malé oděrky a tržné rány na hlavě,“ sdělil mluvčí středočeských záchranářů Marek Hylebrant. Podle armády by měli pandury z okraje silnice odtáhnout během středy. 

V souvislosti s nehodou vydala vojenská policie varování pro řidiče, že je proti zákonu jakkoliv se zařazovat do podobné armádní kolony. "Do kolony vojenských vozidel se nikdy nezařazujte! Dbejte pokynů vojenské policie a Policie České republiky. Nepředjíždějte kolonu, pokud si nejste jisti, že to v čas a bezpečně zvládnete," poprosili na sociální síti vojenští policisté všechny řidiče. 

Řidička nedala přednost autobusu. Nehoda způsobila kilometrové kolony (11/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.