Už se na nás řítí mráz. Meteorologové zveřejnili předpověď těsně k Vánocům

Teploty se v minulém týdnu dostaly do normálu a podle výhledu meteorologů v tomto duchu budou pokračovat až do 10. prosince. "Na přelomu listopadu a prosince a během první prosincové dekády se týdenní minima budou pohybovat kolem nuly nebo slabě pod nulou," uvedli meteorologové.

Denní maximální teploty budou během daného období pozvolna klesat. V závěru se ustálí na teplotě okolo 4 stupňů Celsia. Kolísavá tendence srážek bude i nadále pokračovat. V prvním předpovědním týdnu, tedy v týdnu po 13. listopadu, očekávají meteorologové relativně vysoké úhrny srážek. Na konci druhé listopadové dekády budou pozvolně klesat.

[chooze:article;value:529223]

​Konec měsíce a začátek prosince bude opět bohatý na srážky. "Celé období od 13. listopadu do 10. prosince se očekává srážkově v normálu nebo slabě nadnormální," informoval ČHMÚ. Dlouhodobá předpověď je předpovědí statistické pravděpodobnosti vývoje teplotních a vlhkostních poměrů v daném období. Úspěšnost výhledu se u teplot pohybuje okolo 75 procent a u srážek okolo 65 procent.

Následující týden bude deštivý, oblačný a chudý na sluneční svit. "Před námi je na srážky bohatý týden, bude i větrno, teploty budou jako na horské dráze," řekla v pondělí TN.cz meteoroložka Dagmar Honsová. Ke konci týdne by mělo ve vyšších polohách i sněžit. Bude oblačno až zataženo.

Hřebeny Šumavy a Krkonoš přikryl sníh. Napadlo přes 20 centimetrů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.