Šik a noblesní: jak vybrat ty nejlepší elegantní šaty?

Jaký střih elegantních šatů bude v letošní sezóně in?

Stylové elegantní dámské šaty mohou mít mnoho podob. Do elegantních outfitů letos unosíte nejvíce dlouhé šaty. Důležité je, aby vám padly tzv. na míru. Budete-li si tedy kupovat noblesní šaty na e-shopech, vezměte si k tomu na pomoc i klasický krejčovský metr. Za jeho pomoci pak pečlivě změřte obvod vašeho pasu, hrudníku či boků a výsledné údaje nezapomeňte porovnat s velikostní tabulkou vybrané módní značky. Různí výrobci mají totiž nuance v číslování. Díky správnému měření a porovnávání se lépe vyhnete reklamacím. Letos budou v módě elegantní šaty s nejrůznějšími průstřihy. Ty se mohou objevit tradičně v dekoltu, ale také v oblasti boků nebo šíje. Elegantní šaty pro dámy mohou mít slim fit i regular fit provedení. Tady je dobré vždy přihlédnout k typu naší postavy. Jestliže mýte nějaké to kilo navíc, budou vám slušet nejlépe kousky v regular fit střihu. Naopak útlé ženy nebo dámy s vypracovanou postavou se spíše blýsknout v elegantních šatech v slim fit verzi. Ty je totiž rafinovaně obepnou a dají vyniknout jejich ženské figuře. Také šaty v regular fit provedení mohou zdůraznit vaše přednosti. Dobrou volbou bude např. módní rozparek.

Jaké barvy, motivy či vzory na trendy šatech pro ženy budou letos v kurzu?

V letošní podzimní a zimní sezóně budou v kurzu zejména dámské elegantní šaty v přírodních odstínech. Oříškové, tmavě modré i zelené šaty tak budou letos dobrým řešením. Vsadit však lze i na černou klasiku. Černá barva je nejen velmi elegantní, ale také univerzální. Navíc lze tyto šaty vkusně sladit i do outfitů s pestrobarevnějšími doplňky nebo s obuví se vzory a s motivy. In budou letos ty zvířecí. Nezapomínejte na to, že vícebarevné elegantní šaty se hodí už jen k jednobarevným minimalistickým módním doplňkům. Naopak k jednobarevné róbě můžete vynést i pestřejší doplňky. Vycházíme z módního pravidla, které říká, že příliš mnoho vzorů a motivů v rámci jednoho outfitu působí nesourodým až chaotickým dojmem. Jak se často můžeme dočíst i v módě platí, že méně znamená mnohdy více.

Jaké další parametry musíme letos zohlednit při volbě elegantních šatů a k jakému dalšímu oblečení či obuvi šik šaty sladit?

Při výběru noblesních šatů bychom měly zohlednit další kritéria. Určující parametrem by neměla být jen barva nebo střih šatů, ale např. i materiál, z kterého jsou elegantní šaty vyrobené. Důležité je, aby byla látka šatů odolná a příjemná na dotek. In jsou převážně přírodní materiály, které jsou nejen pohodlné na nošení a vysoce módní, ale také jsou i tzv. udržitelné. Švy na šatech musí být dále precizně zarovnané. Nikde by nemělo nic trčet nebo překážet. Elegantní šaty můžeme nosit k bolerku či k dámskému kabátu. Nosit k nim můžeme stylové kožené lodičky nebo sandály na vysoké a robustní platformě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.