Ve sklárně na Havlíčkobrodsku vypukl požár. Zničil majetek za 100 tisíc korun

[chooze:gallery;value:33828]

​V továrně na sklo na Vysočině vypukl v pondělí ráno rozsáhlý požár střechy výrobní haly. "Zasahujeme ve Světlé nad Sázavou u požáru ve firmě zabývající se sklářskou výrobou," informovali krajští hasiči v půl sedmé ráno. Podle informací TN.cz měl požár vypuknout ve firmě Crystalite známé výrobou skla. 

 Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky. "U požáru zasahují profesionální jednotky ze stanic Havlíčkův Brod, Světlá nad Sázavou a Ledeč nad Sázavou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Světlé nad Sázavou. Na místě máme čtyři cisternové automobilové stříkačky a výškovou techniku," sdělila mluvčí hasičů Petra Musilová. 

[chooze:article;value:528558]

​Po sedmé hodině ráno byl podle hasičů požár v hale zvenku zcela uhašený a případná ohniska kontrolovali uvnitř termokamerou. Příčina požáru ani rozsah škod není dosud známý. "Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 100 tisíc korun. Požárem byly poškozeny technologické rozvody vzduchotechniky, elektroinstalace a plynu a také osvětlovací tělesa uvnitř haly," dodala mluvčí s tím, že zásah uchránil majetek za 10 milionů korun. Během zásahu se podle hasičů popálil jeden ze zaměstnanců firmy, kterého odvezli záchranáři k ošetření do nemocnice. 

Policie vyšetřila požár stáje v Praze. Může za něj 30letý muž, tvrdí (10/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.